Swisscubing Mental Breakdown 2018


Date
Jan 6 - 7, 2018
City
Ecublens, Switzerland
Venue

EPFL

Address
CO, 1015 Lausanne, Schweiz
Details

Room to be determined

Website
Swisscubing Mental Breakdown 2018 website
Organizer
Swisscubing
WCA Delegate
Reto Bubendorf
Contact
board@swisscubing.ch, reto@bubendorf.ch
Competitor Limit
30
Entry Fee
CHF5 (Swiss Franc)
Information

La salle exacte sera annoncée à tous les compétiteurs quelques jours avant l'évènement.
Un compétiteur qui s'inscrit et ne vient pas à la compétition (sans nous l'annoncer à l'avance) devra payer des frais supplémentaires à sa prochaine compétition en Suisse.


The room will be announced to all competitors a few days before the competition.
A competitor who registers and doesn't show up at the competition will have to pay that registration fee at his next competition in Switzerland.

Events
Competitors
15
Event Name Best Average Citizen of Solves
3x3x3 Blindfolded Arthur Garcin 31.79 DNF France 31.79DNFDNF
3x3x3 Fewest Moves Reto Bubendorf 25 28.00 NR Finland 312528
4x4x4 Blindfolded Oleg Gritsenko 3:43.99 Russia 4:25.983:57.693:43.99
5x5x5 Blindfolded István Kocza 14:32.00 Hungary DNF14:32.00DNF
3x3x3 Multi-Blind Oleg Gritsenko 17/17 52:20 Russia 15/17 52:5617/17 52:2018/19 53:43

The following events will be held :
3x3x3 fewest moves (2 rounds, 3 attempts each)
3x3x3 blindfolded (3 rounds)
4x4x4 blindfolded (2 rounds)
5x5x5 blindfolded (1 round)
3x3x3 multi-blindfolded (1 round, 3 attempts)

Saturday

Start Event Round Proceeding Format Limit
08:45 - 09:00 Registration
09:00 - 10:00 3x3x3 fewest moves First Round - Attempt 1 75 % Mo3 1 hour
10:00 - 11:15 3x3x3 multi-blindfolded Final Round - Attempt 1 - Bo3 1 hour
11:15 - 12:30 4x4x4 blindfolded First Round 75 % Bo3 1 hour cumulative
12:30 - 14:00 Lunch
14:00 - 15:00 3x3x3 fewest moves First Round - Attempt 2 75 % Mo3 1 hour
15:00 - 17:00 5x5x5 blindfolded Final Round - Bo3 1 hour 40 min cumulative
17:00 - 18:15 3x3x3 multi-blindfolded Final Round - Attempt 2 - Bo3 1 hour
18:15 - 19:15 3x3x3 fewest moves First Round - Attempt 3 75 % Mo3 1 hour

Sunday

Start Event Round Proceeding Format Limit
09:00 - 10:00 3x3x3 fewest moves Final Round - Attempt 1 - Mo3 1 hour
10:00 - 11:15 3x3x3 multi-blindfolded Final Round - Attempt 3 - Bo3 1 hour
11:15 - 12:15 3x3x3 blindfolded First Round 75 % Bo3 20 min cumulative
12:15 - 13:15 Lunch
13:15 - 14:15 3x3x3 fewest moves Final Round - Attempt 2 - Mo3 1 hour
14:15 - 15:00 3x3x3 blindfolded Second Round 75 % Bo3 15 min cumulative
15:00 - 16:00 4x4x4 blindfolded Final Round - Bo3 45 min cumulative
16:00 - 17:00 3x3x3 fewest moves Final Round - Attempt 3 - Mo3 1 hour
17:00 - 17:30 3x3x3 blindfolded Final Round - Bo3 15 min cumulative
17:45 Winner's ceremony
18:00 End

It is very important that all the participants have studied the regulations in detail to ensure a flawless process of the competition.

The regulations can be found here : English Français Deutsch Italiano

Note that only a few events will be held at this competition : fewest moves and blindfolded events.
Be aware about the official notation of the fewest moves event, in order to avoid a "did not finish" !
Any puzzle brand may be used during the competition, as long as it complies with the WCA regulations (no logos or worn-out stickers in blindfolded events).

Swisscubing Mental Breakdown 2018 is a Speedsolving competition organised by Swisscubing and delegated by Reto Bubendorf.
For questions or information please e-mail to board@swisscubing.com.

With this competition we'd like to give local competitors a chance to compete in events that don't occur that often, especially blind events.
We also warmly invite competitors who come from abroad to give this event an exciting international mixture.

Results of the championship will be added to the official WCA World Rankings.

May the Cube be with you !

Ecublens is located in south-western Switzerland, near Lausanne.

Travel by car:

10 minutes from Lausanne, 1 hour from Geneva and Bern, 2 hours from Basel, Zurich and Lyon.

Travel by public transport:

The EPFL has a stop on the metro line 1, it is also accessible using bus.
From Lausanne : you should change metro line at "Flon".
From Renens : the metro goes directly to the EPFL.
From Morges : the bus goes directly to the EPFL.