Macedonian Nationals 2019


Date
Oct 26 - 27, 2019
City
Skopje, North Macedonia
Venue

OU Gjorgjija Pulevski

Address
AVNOJ Blvd 28, Skopje 1000, North Macedonia
Details

School hall

Contact

Macedonian Cubing Association

Organizer
Aleksandar Arsovski
WCA Delegate
Tobias Peter
Download all the competition's details as PDF here.
Information

For more information check out the tabs!

Events
Main event
Competitors
68
Registration period

Online registration opened and closed .

Registration requirements
This competition is over, click here to display the registration requirements it used.
Create a WCA account here if you don't have one.
If this is not your first competition, associate your WCA ID to your WCA account here.
Register for this competition here.
There is a competitor limit of 120 competitors.
The base registration fee for this competition is 300 ден (Macedonian Denar).
Registration fees won't be refunded under any circumstance.
On the spot registrations will be accepted with a base registration fee of 400 ден (Macedonian Denar).


You will have to pay directly at the venue.

Highlights
Click here to display the highlights of the competition.

Ivaylo Ivaylov Vichev won with an average of 8.59 seconds in the 3x3x3 Cube event. Lir Ukaj finished second (9.12) and Aleksandar Dukleski finished third (10.20).

Event Name Best Average Representing Solves
3x3x3 Cube Ivaylo Ivaylov Vichev 7.72 8.59 Bulgaria 8.738.249.608.807.72
2x2x2 Cube Lir Ukaj 2.84 3.43 Kosovo 4.332.843.283.383.62
4x4x4 Cube Ivaylo Ivaylov Vichev 28.79 NR 35.25 NR Bulgaria 54.5531.6043.3028.7930.86
5x5x5 Cube Tobias Peter 1:04.47 1:08.18 Switzerland 1:10.891:04.471:09.161:09.291:06.10
6x6x6 Cube Tobias Peter 2:14.49 2:31.23 Switzerland 2:42.502:36.702:14.49
7x7x7 Cube Tobias Peter 3:22.80 3:43.58 Switzerland 3:58.863:22.803:49.08
3x3x3 Blindfolded Tobias Peter 51.03 DNF Switzerland 1:19.76DNF51.03
3x3x3 One-Handed Ivaylo Ivaylov Vichev 15.73 16.39 NR Bulgaria 16.5416.6415.7315.9920.67
Megaminx Tobias Peter 52.61 1:00.86 Switzerland 54.6452.611:16.121:02.891:05.04
Pyraminx Hannah Minas 3.17 3.99 Switzerland 4.354.033.593.175.00
Skewb Gjorgji Cheshmedjievski 3.07 5.10 North Macedonia 4.423.076.757.814.12
Square-1 Luka Jankovic 13.18 16.08 NR Serbia 14.4319.7213.1821.9514.10
Event Round Format Time limit Cutoff Proceed
3x3x3 Cube First round Ao5 10:00.00 Top 75% advance to next round
Second round Ao5 5:00.00 Top 12 advance to next round
Final Ao5 1:00.00
2x2x2 Cube First round Ao5 3:00.00 Top 12 advance to next round
Final Ao5 30.00
4x4x4 Cube First round Bo2 / Ao5 5:00.00 2 attempts to get < 2:00.00 Top 12 advance to next round
Final Ao5 2:00.00
5x5x5 Cube First round Bo2 / Ao5 5:00.00 2 attempts to get < 3:00.00 Top 12 advance to next round
Final Ao5 3:00.00
6x6x6 Cube Final Bo1 / Mo3 10:00.00 1 attempt to get < 6:00.00
7x7x7 Cube Final Bo1 / Mo3 10:00.00 1 attempt to get < 8:00.00
3x3x3 Blindfolded First round Bo3 15:00.00 cumulative * Top 75% advance to next round
Final Bo3 15:00.00 cumulative *
3x3x3 One-Handed First round Bo2 / Ao5 3:00.00 2 attempts to get < 1:30.00 Top 12 advance to next round
Final Ao5 1:00.00
Megaminx First round Bo2 / Ao5 6:00.00 2 attempts to get < 2:00.00 Top 12 advance to next round
Final Ao5 3:00.00
Pyraminx First round Ao5 2:00.00 Top 12 advance to next round
Final Ao5 30.00
Skewb First round Ao5 2:00.00 Top 12 advance to next round
Final Ao5 30.00
Square-1 First round Bo2 / Ao5 3:00.00 2 attempts to get < 1:00.00 Top 75% advance to next round
Final Ao5 1:00.00

You are viewing the schedule for the venue OU Gjorgjija Pulevski.
The schedule is displayed in the timezone Europe/Skopje.
Add to calendar

Display the schedule as:
ALL

Schedule for Saturday (October 26, 2019)

From 08:30 AM
To 09:00 AM
Registration
School hall
From 09:00 AM
To 10:00 AM
6x6x6 Cube Final
School hall
Format
Bo1 / Mo3
Time limit
10:00.00
Cutoff
1 attempt to get < 6:00.00
From 10:00 AM
To 11:00 AM
7x7x7 Cube Final
School hall
Format
Bo1 / Mo3
Time limit
10:00.00
Cutoff
1 attempt to get < 8:00.00
From 11:00 AM
To 12:00 PM
5x5x5 Cube First round
School hall
Format
Bo2 / Ao5
Time limit
5:00.00
Cutoff
2 attempts to get < 3:00.00
Proceed
Top 12 advance to next round
From 12:00 PM
To 01:00 PM
Megaminx First round
School hall
Format
Bo2 / Ao5
Time limit
6:00.00
Cutoff
2 attempts to get < 2:00.00
Proceed
Top 12 advance to next round
From 01:00 PM
To 01:40 PM
Lunch
School hall
From 01:40 PM
To 02:40 PM
Skewb First round
School hall
Format
Ao5
Time limit
2:00.00
Proceed
Top 12 advance to next round
From 02:40 PM
To 03:30 PM
3x3x3 Blindfolded First round
School hall
Format
Bo3
Time limit
15:00.00 cumulative *
Proceed
Top 75% advance to next round
From 03:30 PM
To 04:15 PM
Square-1 First round
School hall
Format
Bo2 / Ao5
Time limit
3:00.00
Cutoff
2 attempts to get < 1:00.00
Proceed
Top 75% advance to next round
From 04:15 PM
To 04:45 PM
Skewb Final
School hall
Format
Ao5
Time limit
30.00
From 04:45 PM
To 05:15 PM
5x5x5 Cube Final
School hall
Format
Ao5
Time limit
3:00.00
From 05:15 PM
To 05:45 PM
3x3x3 Blindfolded Final
School hall
Format
Bo3
Time limit
15:00.00 cumulative *
From 05:45 PM
To 06:15 PM
Megaminx Final
School hall
Format
Ao5
Time limit
3:00.00
From 06:15 PM
To 06:45 PM
Square-1 Final
School hall
Format
Ao5
Time limit
1:00.00
From 06:45 PM
To 07:15 PM
Day-1 Awards
School hall

Schedule for Sunday (October 27, 2019)

From 08:30 AM
To 09:00 AM
Registration
School hall
From 09:00 AM
To 09:20 AM
Tutorial for new competitors
School hall
From 09:20 AM
To 10:00 AM
2x2x2 Cube First round
School hall
Format
Ao5
Time limit
3:00.00
Proceed
Top 12 advance to next round
From 10:00 AM
To 11:00 AM
3x3x3 Cube First round
School hall
Format
Ao5
Time limit
10:00.00
Proceed
Top 75% advance to next round
From 11:00 AM
To 11:45 AM
Pyraminx First round
School hall
Format
Ao5
Time limit
2:00.00
Proceed
Top 12 advance to next round
From 11:45 AM
To 12:45 PM
4x4x4 Cube First round
School hall
Format
Bo2 / Ao5
Time limit
5:00.00
Cutoff
2 attempts to get < 2:00.00
Proceed
Top 12 advance to next round
From 12:45 PM
To 01:25 PM
Lunch
School hall
From 01:25 PM
To 02:25 PM
3x3x3 One-Handed First round
School hall
Format
Bo2 / Ao5
Time limit
3:00.00
Cutoff
2 attempts to get < 1:30.00
Proceed
Top 12 advance to next round
From 02:25 PM
To 03:10 PM
3x3x3 Cube Second round
School hall
Format
Ao5
Time limit
5:00.00
Proceed
Top 12 advance to next round
From 03:10 PM
To 03:30 PM
Pyraminx Final
School hall
Format
Ao5
Time limit
30.00
From 03:30 PM
To 04:00 PM
4x4x4 Cube Final
School hall
Format
Ao5
Time limit
2:00.00
From 04:00 PM
To 04:20 PM
2x2x2 Cube Final
School hall
Format
Ao5
Time limit
30.00
From 04:20 PM
To 04:50 PM
3x3x3 One-Handed Final
School hall
Format
Ao5
Time limit
1:00.00
From 04:50 PM
To 05:30 PM
3x3x3 Cube Final
School hall
Format
Ao5
Time limit
1:00.00
From 05:30 PM
To 06:00 PM
Awards
School hall

[MK]

Информации за нови натпреварувачи

Ако сте нов наптреварувач, многу е битно да сте запозанаени со Правилата за натпреварување. Правилата се доста долги и потребно е време да се научат, но не се грижете ако не ги запамтите целосно! Поради ова, имаме видео на кое се објаснува процедурата за натпреварување, која препорачуваме да ја изгледате пред да се натпреварувате: Туторијал за натпреварување. Исто така ќе имаме и краток вовед во тоа како да се натпреварувате кој е вметнат во распоредот и препорачуваме да присуствувате.

Новите натпреварувачи мора да донесат било каков документ за идентификација кој ќе го покажете на почеток на натпреварот за да се потврди вашето име, државата за која се натпреварувате и датумот на раѓање со кој сте се регистрирале. За идентификација може да користите лична карта, пасош, извод од матичен или било каков документ кој го потврдува името, државата и датумот на раѓање.

Информации за сите натпреварувачи

 • Ве молиме да помагате со судење на натпреварот! Многу е битно за сите натпревари да се одржуваат според распоредот. Воопшто не е тешко да бидете судија, а дури и родителите можат да бидат судии! Доколку сакате да ја научите процедурата ќе ја објасниме за време на воведот за наптреварување кој ќе се одржи пред почеток на натпреварот, а доколку сеуште не ви е јасно може да ви помогнеме за време на натпреварот. Можете да бидете судија кога и да сакате!
 • Но, доколку учествувате во некоја категорија тогаш се очекува дека ќе бидете и судија за истиот. Проверете го вашиот персонален распоред кој ќе го добиете за време на настанот или проверете го одделот "Groups" за да проверите кога треба да бидете судија.
 • Фотографирајте исклучиво без блиц без никаков исклучок за време на натпреварот. Блицот им пречи на натпреварувачите.
 • Ако сте набљудувач, ве молиме бидете на барем 1.5 метри одалеченост од натпреварувачите како што налагаат правилото Regulation 7b.
 • Однесувајте се пристојно во салата, оставете го ѓубрето во канта и оддржувајте ја чистотата.
 • На натпреварот има илјадници коцки, ве молиме внимавајте на вашите сопствености за да не ги изгубите! Чувајте ги во торба и внимавајте на нив во секој момент.
 • За време на blindfolded (со затворени очи) настани, ве молиме бидете тивки. За овие настани е потребна огромна концентрација и било какви звуци можат да одвлечат внимание. Ќе бидеме најавено кога треба да бидете тивки и кога можете да продолжите со зборење.

[EN]

New Competitor Information

If you are a new competitor, it is important that you are familiar with the Regulations. The regulations are very long and are quite a lot to take in so don't worry if you don't remember it all! Because of this, we have a video that explains the competing procedure which we recommend to watch before attending: Competing Tutorial. We will also be holding an introduction to competing as per the Schedule which we recommend you attend as well.

New competitors must bring some form of ID to show at the competition to confirm the name, the country they wish to compete for, and the date of birth registered with. The usual items of ID that people bring are Passports, Birth Certificates, Driver's Licenses, etc. As long as it has your name, date of birth, and country, then it will be fine.

If you have any questions, we recommend that you check the FAQ in case it has been asked before. But you are more than welcome to contact us at the link on the General Info page.

Information for All Competitors

 • Please help judge! We rely very heavily on regular competitors to make the competition run to schedule. It is not very difficult to do, and even parents can do it! If you'd like to learn the procedure then we will explain it during the introduction to competing, and if you still don't quite understand we can show you during the rounds as well. And you may judge whenever you want.
 • However, if you are competing in an event then you are expected to help judge for that event. Check your personal schedule that you will receive at the competition or the 'Groups'-Tab to see when you have to judge.
 • No flash photography under any circumstance within the venue. It is extremely distracting for competitors.
 • If you are a spectator, please stay 1.5m away from competitors at all times as per Regulation 7b.
 • Please treat the venue with respect, put all of your rubbish in bins, black bin bags, or take it home with you and keep your area tidy.
 • There are thousands of puzzles at these events, make sure to keep yours together so you don't lose them! Keeping them in a bag and looking after it at all times is recommended.
 • During blindfolded events, please stay silent within the venue. These events require a high amount of concentration and any noise can be distracting. We will announce when the silence will begin and when you may talk within the venue again.

Спонзори

Овој натпревар е спонзориран од:

[ОУ Ѓорѓија Пулевски] - локација за натпреварот

Инфомедиа Системи - спонзорство за техничка опрема

SoPro - генерален спонзорство на целиот натпревар

rubik.bg - спонзор за набавка на коцки

Доколку сакате да го поддржите овој настан пишете ни на contact@speedcubing.mk

Sponsors

This competiton is sponsored by:

[OU Gjorgjija Pulevski] - provided the venue

Infomedia Sistemi - technical equipment

SoPro - general sponsor for the whole competition

rubik.bg - Cube supplier sponsor

If you want to support this competition please write to us at contact@speedcubing.mk

Многу е битно сите натпреварувачи да ги проучат правилата за натпреварување за натпреварот да тече без попречување.
Можете да ги најдете овде : Regulations

It is very important that all the participants have studied the regulations in detail to ensure a flawless process of the competition.
They can be found here : English

Дали мора да дојдам точно во времето за регистрација?
 • Не е морално да се дојде во времето за регистрација, слободно дојдете 30тина минути пред вашиот прв настан. Доколку учествувате прв пат пожелно е да дојдете во 9:00 да ја проследите кратката презентација за натпреварување.
Дали давате коцки на натпреварот?
 • Секој мора да донесе своја коцка. Доколку не поседувате коцка може да прашате некој ваш пријател да ви позајми.
Каде треба да платам за учество?
 • Со онлајн регистрација само го гарантирате вашето место, но плаќањето се одвива на лице место кога ќе дојдете на натпреварот.
Дали мора да се пријавиме онлајн?
 • Доколку се пријавите онлајн ние ви гарантираме место на натпреварот. Доколку дојдете на натпреварот, а не сте пријавени ќе бидете примени само доколку има празни места и цената во тој случај изнесува 400 денари.
Дали мора да внесеме точна бројка на гости?
 • Внесете колку гости очекувате да викнете да ве гледаат. Не мора да биде точна бројка, ова го имаме само за евиденција.
Дали гостите плаќаат влез?
 • Не. Влезот за гостите е бесплатен. Но, доколку ви се допаѓа натпреварот можете да ги поддржите организаторите со купување на маица или зачленување во асоцијацијата.

Следете го Facebook настанот за повеќе информации!


Do I have to come in the registration period?
 • You must come at least 30 minutes earlier before your first event. However, if it's your first time competing we encourage you to come in 9:00 to attend the competitor intruduction presentation.
Do you supply the cubes for the competition?
 • Everyone must bring his own cubes. If you do not own a cube you can ask a friend or competitor to land you one.
Where do I pay for the competition?
 • With the online registration you are guaranteed a spot for the competition, however the payment will be directly on the venue on the day of the competition.
Are we required to register online?
 • If you register online you are guaranteed a spot. If you come to the competition without online registration, you can compete only if there is an empty spot. Also, the price is 400 MKD for on-the-spot registrations.
Do we need to enter the exact number of guests?
 • Enter how many guests you expect to come. It doesn't have to be the exact number, we are using this data to approximate how many people will attend the competition in total.
Do guests pay for entrance?
 • No. The entrance is free for guests. However, if you like the competition you can support the organizers by buying a t-shirt.

Follow our Facebook event for more information!

Time limit

If you reach the time limit during your solve, the judge will stop you and your result will be DNF (see Regulation A1a4).
A cumulative time limit may be enforced (see Regulation A1a2).

Cutoff

The result to beat to proceed to the second phase of a cutoff round (see Regulation 9g).

Format

The format describes how to determine the ranking of competitors based on their results. The list of allowed formats per event is described in Regulation 9b. See Regulation 9f for a description of each format.

Cookies help us deliver our services. By using our services, you agree to our use of cookies.