Fewest Moves LA 2019


Date
May 18, 2019
City
Studio City, California, United States
Venue

Bridges Academy

Address
3921 Laurel Canyon Blvd, Studio City, CA 91604
Details

In the gymnasium.

Organizers
Andrew Nathenson and Elijah Brown
WCA Delegate
Michael Young
Contact
colorfulpockets01@gmail.com, puzzleboy02@gmail.com, myoung@worldcubeassociation.org
Information

Please note this competition is 13 hours long. If you do not make it past a round, you do not need to stay.

First time competitors may compete, but please note that there is only the Fewest Moves event.

Spectators are not allowed at this competition. If you need to stay, but are not competing, you will need to wait outside the venue.

Events
Registration period

Online registration opened and will close .

Registration requirements
Create a WCA account here if you don't have one.
If this is not your first competition, associate your WCA ID to your WCA account here.
Register for this competition here.
There is a competitor limit of 40 competitors.
The base registration fee for this competition is $5 (United States Dollar).
The registration fee has to be paid through Stripe here once registered.
If your registration is cancelled before you will be refunded a 50% of your registration fee.
No on the spot registrations will be accepted.
Spectators can attend for free.

Event Round Format Time limit Proceed
3x3x3 Fewest Moves First round Mo3 1 hour Top 75% advance to next round
Second round Mo3 1 hour Top 75% advance to next round
Final Mo3 1 hour

You are viewing the schedule for the venue Bridges Academy.
The schedule is displayed in the timezone America/Los_Angeles.

Display the schedule as:
ALL

Schedule for Saturday (May 18, 2019)

From 08:00 AM
To 09:00 AM
3x3x3 Fewest Moves First round (Attempt 1)
Gymnasium
Format
Mean of 3
Time limit
1 hour
Proceed
Top 75% advance to next round
From 09:00 AM
To 09:15 AM
Break
Gymnasium
From 09:15 AM
To 10:15 AM
3x3x3 Fewest Moves First round (Attempt 2)
Gymnasium
Format
Mean of 3
Time limit
1 hour
Proceed
Top 75% advance to next round
From 10:15 AM
To 10:30 AM
Break
Gymnasium
From 10:30 AM
To 11:30 AM
3x3x3 Fewest Moves First round (Attempt 3)
Gymnasium
Format
Mean of 3
Time limit
1 hour
Proceed
Top 75% advance to next round
From 11:30 AM
To 12:00 PM
Lunch
Gymnasium
From 12:00 PM
To 01:00 PM
3x3x3 Fewest Moves Second round (Attempt 1)
Gymnasium
Format
Mean of 3
Time limit
1 hour
Proceed
Top 75% advance to next round
From 01:00 PM
To 01:15 PM
Break
Gymnasium
From 01:15 PM
To 02:15 PM
3x3x3 Fewest Moves Second round (Attempt 2)
Gymnasium
Format
Mean of 3
Time limit
1 hour
Proceed
Top 75% advance to next round
From 02:15 PM
To 02:30 PM
Break
Gymnasium
From 02:30 PM
To 03:30 PM
3x3x3 Fewest Moves Second round (Attempt 3)
Gymnasium
Format
Mean of 3
Time limit
1 hour
Proceed
Top 75% advance to next round
From 03:30 PM
To 04:15 PM
Break
Gymnasium
From 04:15 PM
To 05:15 PM
3x3x3 Fewest Moves Final (Attempt 1)
Gymnasium
Format
Mean of 3
Time limit
1 hour
From 05:15 PM
To 06:15 PM
Dinner
Gymnasium
From 06:15 PM
To 07:15 PM
3x3x3 Fewest Moves Final (Attempt 2)
Gymnasium
Format
Mean of 3
Time limit
1 hour
From 07:15 PM
To 07:30 PM
Break
Gymnasium
From 07:30 PM
To 08:30 PM
3x3x3 Fewest Moves Final (Attempt 3)
Gymnasium
Format
Mean of 3
Time limit
1 hour
From 08:30 PM
To 09:15 PM
Data Entry/Awards
Gymnasium

Parking is available for free in the school parking lot. The entrance to the parking lot is at the intersection of Maxwellton Rd and Mound View Ave.

Lunch will be provided for, dinner will not. We will be sending out a pizza form near the date of the competition to find out what kind of pizza everyone wants for lunch. Please notify us if you have any kind of food allergy or intolerance.

Food options for dinner are available north of the venue along Ventura Blvd. If you do go out for dinner, make sure you are back BEFORE THE NEXT ATTEMPT. If you are late, you will not be allowed to participate in that attempt.

Time limit

If you reach the time limit during your solve, the judge will stop you and your result will be DNF (see Regulation A1a4).

Format

The format describes how to determine the ranking of competitors based on their results. The list of allowed formats per event is described in Regulation 9b. See Regulation 9f for a description of each format.